Over Anke

Hallo, ik ben Anke, jouw Social Media Strateeg. Nice to meet you!

Ik bouw sterke merken op social media.

Wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil? Dat ontdek je hieronder. 

Een duwtje in de rug…

Eind 2017 ging ik naar een training die mijn leven compleet zou veranderen. Een training voor ondernemers, maar als ik daar als ambitieuze werknemer niet mocht zijn, zou ik het wel horen, toch? Het ging over leiderschap. Daadkracht. In een rechte lijn naar je doel gaan. Actie ondernemen.

Ik moest opschrijven wat mijn doel was. Easy. Promotie maken.

Waarom dat mijn doel was? Goede vraag. Ik had geen idee. Het was gewoon een logische volgende stap. Denk even verder na… Waarom sta je ’s morgens op? Waar word je blij van? Wat wil je écht bereiken in het leven en waarom wil je dat bereiken?

Eigenlijk wist ik dat allemaal al lang. Ik wou een leven vol betekenis. Een verschil maken. Mensen helpen. Creatief bezig zijn. Blijven leren. Persoonlijk groeien. Strategisch denkwerk. Variatie. Mijn eigen ding doen. Sfeer en gezelligheid. Veel gezelligheid! Vrijheid. De wereld ontdekken. (Trendy) huisje, (lounge) tuintje, (chill) boompje, (gelukkig) gezinnetje. Heel veel dus.

– Walt Disney –

Natuurlijk kon ik al veel van mijn lijstje afvinken. Ik had in mijn carrière superleuke projecten voor Pandora, Parfois, Tomorrowland en Schwarzkopf Professional opgezet.

Van online marketingcampagnes en het organiseren van bloggerevents tot trainingsdagen en het geven van workshops aan juweliers, kappers, winkelmanagers, retailteams…

Dat intrapreneurship lag me wel, maar dat “eigen ding doen” begon meer en meer te knagen. Dus koos ik ervoor om niet langer te dromen, maar te doen.

 

Op 25 april 2018 was het zo ver: een eigen bedrijf.

hoofdtelefoon van Market Over

Market Over staat voor make-over in de marketing. Social media marketing.

Dankzij mijn corporate achtergrond kan ik waardevolle retailkennis combineren met enorm veel knowhow over marketing en communicatie. Doe er nog een gezond schepje boerenverstand, ontembaar enthousiasme, grenzeloze creativiteit en liters koffie bovenop en je krijgt Market Over.

Waarom een Engelse naam? Om de deur naar het buitenland op een kier te laten. Je weet maar nooit wanneer in België de reismicrobe begint te kriebelen of wanneer het tijd is voor een filiaal in Lissabon, Barcelona of Rome. 

– Antoine de Saint-Exupéry –

Een doel met ballen  

Het is 2020 en Market Over mag 2 kaarsjes uitblazen. Hiep, hiep, hoera! Er zijn al wat watertjes doorzwommen. Een paar keer goed tegen de muur gestuiterd. Gestuiterd, want ik ben altijd terug op mijn pootjes terechtgekomen. Veel gesleuteld, veel geleerd, sterk geëvolueerd. Alleen de wereldverbeteraar in mij blijft serieus op haar honger zitten. 

Tijd dus om een versnelling hoger te schakelen en echt het verschil te maken. Ik ben opgegroeid met alle kansen en mogelijkheden om de persoon te worden die ik vandaag ben. Ik mocht studierichtingen doorploeteren, fouten maken, heroriënteren en opnieuw beginnen. Ik mocht voor multinationals werken, doorgroeien en uiteindelijk toch ontslag nemen. Ik mocht en kon ondernemer worden, met een stevige dosis kennis en ervaring achter mijn kiezen. Helaas kan niet iedereen dat zeggen. Laten we daar iets aan doen. 

 

Om eerlijke en duurzame communicatie door generaties heen te versterken, is er een gediversifieerde en inclusieve aanpak nodig. 

Om bij te dragen aan die diversiteit en te beantwoorden aan generationele communicatieconflicten, geven wij groeikansen aan mensen met een verschillende achtergrond d.m.v. een mentoringtraject op het vlak van werken met social media.

Fun facts… 

  • Yes, that’s mini-me! Toen de dieren nog spraken en ik een klein Anketje was, kon je me meestal in een rustig hoekje van het huis terugvinden. Mijn favoriete speelgoed? Een telefoon. 30 jaar later is er niet veel veranderd 😉
  • Ik zou elke dag pizza kunnen eten. En moelleux met een bolletje vanille.
  • Ik lees mijn boeken graag in de taal van herkomst om mijn talenkennis te oefenen. Zo heb ik in Keulen ooit een fantasyreeks gekocht van Peter Brett. Blijkt dat het een Amerikaan is. Oeps 🙂
  • Ik kan echt ontzettend genieten van de natuur. Je ziet me dan ook vaak ploeteren op mijn mountainbike of wandelen in de bossen.
  • Ik ben altijd al gefascineerd geweest door verhalen. Ik heb als kind zelfs een verjaardagsfeestje gemist omdat ik de stripboekencollectie van de jarige had ontdekt. Ik was vaste klant bij de dorpsbib en verdiepte me jarenlang in elk boek dat ik kon vinden. Zaaaalig.
  • Ik ben een enorme muziekliefhebber. Eén goede plaat kan mijn hele dag maken! En goede platen, dat kan vanalles zijn. Ik ben fan van oldies, rock, techno, pop. You name it, I play it!

The future starts today, not tomorrow.  

Vandaag is Market Over een one-woman-show, maar samenwerking staat centraal. Morgen zijn we een community met een duidelijke visie en drie kernwaarden. This is how we roll…

Samen maken we een verschil.

We bouwen aan een sterke community vol ambitie en creativiteit. We kijken naar de wereld vanuit een ondernemende mindset en zoeken steevast naar een WOW-gevoel. Bij klanten, maar ook bij onszelf.

&

Groeien zit in ons DNA.

We gaan ervoor! We blijven leren en innoveren. Uit ervaring, dankzij samenwerking, via opleiding: groeien is key. Van zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling tot leerrijke programma’s die onze klanten naar een nieuw niveau tillen.

Gezelligheid troef.

We zijn een team met een positieve mindset waar alles klikt: de connectie met mensen staat centraal. Online én offline. Partnerships, mentorships en samenwerking. Integriteit. Veel gelach, veel koffie en af en toe een babbeltje. Thee mag ook!

Zin om samen te werken?